Taktila kartor 1
Taktila kartor 2
Taktila kartor 3
Taktila kartor 4
Taktila kartor 5
Taktila kartor 6
Taktila kartor 1
Taktila kartor 2
Taktila kartor 3
Taktila kartor 4
Taktila kartor 5
Taktila kartor 6

Taktila kartor

Vi erbjuder taktila kartor av absolut högsta kvalité i olika format och utformning. Allt efter kundens behov och önskemål. Vi har över 20 års erfarenhet av taktila kartor och levererar idag kartor till kunder både nationellt och internationellt. Under dessa år har vi utvecklat och förfinat rit- och produktionsteknik löpande, bl.a. i samarbete med SRF (Synskadades Riksförbund).

För personer med synnedsättning ger en taktil översiktskarta direkt information för orientering och förflyttning i olika miljöer. Framför allt ger den viktig information om vart ledstråkens "vägnät" leder och annan nödvändig informationen för just den specifika platsen.

Våra kunder kan välja mellan ett flertal olika kartalternativ, både vad det gäller storlek, stativ samt kringutrustning såsom inbyggt ljud, klotterskydd och värmeslingor. Att förse kartan med talfunktion, med inspelat eller syntetiskt tal, en s.k. prator, är ett utmärkt sätt att höja servicenivån för användaren.

Våra taktila kartor återfinns idag på många resecentran, järnvägs- och busstationer, bibliotek, köpcentran, badhus och naturreservat. De återfinns i många offentliga miljöer så som skolor, kommunhus, konserthus, sjukhus eller naturområden och historiska platser.

Det enda som behövs från kunden är en ritning över området eller lokalen. Därefter tar våra designers över och ritar in alla detaljer efter konstens alla regler. Efter noggranna korrekturläsningar och godkännande från kund tar produktionen över innan det slutligen är dags för leverans och montering.